Sastojci:
1,5 kg krumpira800 g špinata
3 jaja
režanj češnjaka
brašno
5 dl mlijeka
120 g ribanog Parmezana
cimet u prahu i muškatni oraščić
limunova korica
30 g maslaca
maslinovo ulje
miješana salata (kao prilog)
Upute za pripremanje:
Krumpir očistite, narežite na kockice, skuhajte i ocijedite. Špinat očistite, skuhajte u malo vode koju ste posolili, pa ga ocijedite i popirjajte na maslacu i češnjaku.Kuhani krumpir popirjajte na 3-4 žlice ulja, postupno dolijevajte toplo mlijeko i izradite pjenjačom na umjerenoj vatri u homogenu i mekanu smjesu.
Krumpir tada stavite u zdjelu, dodajte mu jedno po jedno jaje, 2-3 žlice ulja i prstohvat soli.
Polovicu smjese izlijte u namaštenu vatrostalnu posudu, pa na nju složite špinat kojeg ste posuli sirom, cimetom i ribanom koricom limuna. Špinat tada pokrijte preostalim krumpirom, pospite sirom i muškatnim oraščićem i pecite 35 minuta na 220 °C.
Ovo jelo možete poslužiti kao kompletan obrok, bez predjela. Uz njega pripremite patuljaste rajčice, ječam i ocijeđeni kukuruz.