Sastojci:
700-800 g filea svježeg lososa450 g velikih listova špinata
300 g filea bakalara
3 jaja
3 dl
60 g maslaca
Za salatu:
200 g rajčica
veća glavica mesnatog crvenog radića
125 g očišćenog kukuruza
40 g sira za pizzu
1 limun
maslinovo ulje
Upute za pripremanje:
Špinat očistite i operite. Desetak većih listova kuhajte 5 minuta u lagano posoljenoj vodi, ocijedite ih i stavite na pamučnu krpu da se osuše. Preostali špinat narežite i popirjajte na 30 g maslaca. Pećnicu zagrijte na 180 °C.400 g lososa, bakalar, 3 bjelanjka, 2 žumanjka, vrhnje i špinat usitnite mikserom u finu kašu. Na kraju dodajte malo ribanog muškatnog oraščića.
Kalup obložite papirom za pečenje kojeg ste namastili maslacem, pa ga "obucite" u listove kuhanog špinata.
Napunite kalup polovicom smjese, pokrijte preostalim fileom lososa i prelijte drugom polovicom smjese.
Kalup zatvorite aluminijskom folijom i kuhajte 45 minuta na pari u pećnici. Ostavite da se ohladi, pa ohladite u hladnjaku 3 sata.
Salatu operite i osušite. Primiješajte joj sir za pizzu narezan na kockice, prepolovljene rajčice i kukuruz. Začinite uljem, dvjema žlicama limunovog soka, posolite, popaprite, pa salatu dobro promiješajte.
Salata će tvoriti idealnu prostirku na kojoj ćete poslužiti morsku slasticu koju ste pripremili. Mramor iz mora možete narezati na kriške i poslužiti.