Sastojci:
1 goveđi rep1 jušna žlica pirea od rajčice
2 srednje glavice crvenog luka
4 veća krumpira
5 većih mrkvi
250 gr svježih šampinjona
2 jušne žlice mustarda
1 jušna žlica Worcester umaka
30 gr belgijske čokolade sa 72% kakaa
suncokretovo ulje
goveđi temeljac
peršin
sol
papar
Upute za pripremanje:
Goveđi rep isječemo i na naglo zapečemo sa svih strana u dubljem loncu na prethodno jako zagrijanom ulju. Kad smo komade repa dobro zapekli, izvadimo, prekrijemo i pustimo da se hladi.
U ulje, na kojem je prethodno pečen rep, dodamo pire od rajčice, promiješamo i pustimo da se malo zapeče, zatim dodamo šeflju goveđeg temeljca i u to dalje stavljamo sitno sjeckani luk, krumpir narezan na veće kocke i mrkve također narezane na veće kockice, zalijemo goveđim temeljcem i vodom do otprilike pola lonca i ostavimo da kuha na jakoj vatri.
Dok se namirnice kuhaju s repa počupamo meso i ubacimo u lonac kad zakipi, dodamo šaku krupno rezanog peršina, dok ponovo zakipi smanjimo vatru i ubacimo šampinjone prerezane na pola, dodamo sol, papar, mustardu, Worcester umak i čokoladu.
Poklopimo, kuhamo na laganoj vatri 5 min, otklopimo, ugasimo vatru i promiješamo.
Serviramo u zdjelice.