NABUJAK S RUMOM (Desert)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

80 g šećera
3 žumanjka i 4 bjelanjka
brašno
2,5 dl mlijeka
8 piškota
rum
50 g maslaca
šećer u prahu i čokolada za kuhanje (za garniranje)

Upute za pripremanje:

Na tihoj vatri rastopite 50 g šećera u 2 dl mlijeka. Kad mlijeko zavri, dodajte mu žlicu brašna koju ste rastopili u preostalom mlijeku i pustite da se kuha 2 minute.
Dodajte smjesi 20 g maslaca, pustite da se ohladi, pa tada primiješajte jedan po jedan žumanjak.
Kremi tada dodajte i snijeg od bjelanjaka. Kalup za nabujak zamastite maslacem i ravnomjerno pospite šećerom. Piškote narežite na kockice i namočite rumom.
Kalup naizmjenično punite slojem kreme i slojem piškota. Završite nabujak slojem kreme, ali vodite računa da kalup bude napunjen kremom samo do polovice.
Pecite nabujak pola sata na 180°C. Pečeni nabujak izvucite iz pećnice i garnirajte rastopljenom čokoladom i šećerom u prahu.