OMLET SA ŠPAGETIMA (Predjelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

350 g špageta
3 jaja
ostatak pečenog (kuhanog) mesa
miješani sirevi (bilogorac, livanjski, fontina i provolone)
150 – 180 g ribana parmezana
vrhnje
grožđice
80 g maslaca

Upute za pripremanje:

Špageti (spaghetti), kao i vermicelli (koji su istog oblika), imaju promjer od najviše 2 mm, a dugački su 30 cm (dok je promjer spaghettina 1 mm a dužina 25 cm). Namočite grožđice pola sata prije pripreme. Narežite sireve na tanke kriške i kockice te nasjeckajte meso. Kuhane i procijeđene špagete začinite u zdjeli s maslacem i sirevima. Dodajte istučena jaja i pola čaše vrhnja, posolite, popaprite i promiješajte. Dodajte kosano meso i dobro ocijeđene grožđice. Sve dobro promiješajte. Rastopite ostatak maslaca u ugrijanoj tavi, dodajte špagete i ispecite omlet s obje strane na laganoj vatri. Ovo jelo je ukusno hladno i toplo, a dobar je primjer kako se može iskoristiti višak tjestenine.