ORADA U PLAŠTU OD CRNIH MASLINA (Međujelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

1 kg orade (file)
150 g krušnih mrvica
1,5 kapula
ružmarin, peršin
4 jaja
3,5 dl maslinovog ulja
3 režnja češnjaka
sol, papar
600 g nasjeckanih maslina
300 g parmezana
200 g rajčice
20 dagnji
1 dl bijelog vina
riblji temeljac
gustin
vrhnje

Upute za pripremanje:

Kapulu popržimo i dodamo ribu izrezanu na kocke. Popržimo još 5 min i pustimo da se ohladi. Začinimo solju, paprom, peršinom i češnjakom. Povežemo jajima i maslinovim uljem. Od maslina i parmezana napravimo smjesu, slažemo u kalup red maslina, red smjese od riba. Zapečemo u pećnici na 180 °C. Dagnje gratiniramo sa rajčicom i položimo na jelo. Od vina, ružmarina i temeljca napravimo umak koji legiramo vrhnjem.
Ovim je receptom kuhar Mladen Šustar na takmičenju Zlatna maslina '04. zastupao restoran Kukuriku.