Sastojci:
Za tijesto:2 jaja
50 g brašna
2,5 dl mlijeka
50 g maslaca
Za nadjev:
300 g šampinjona
1 režanj češnjaka
suho bijelo vino
100 g polutvrdog sira
peršin
maslinovo ulje
Za bešamel umak:
50 g maslaca
50 g brašna
pola litre mlijeka
Upute za pripremanje:
Nakon što ste gljive očistite očistili, izrežite ih na komadiće i popirjajte na ulju, češnjaku i malo fino usitnjenog peršina.Podlijte gljive s pola čaše bijelog vina i maknite s vatre.
Bešamel napravite na način da rastopite maslac u dubljoj tavi, primiješate brašno i na kraju mlijeko.
Pustite da zavri neprekidno miješajući, dok ne dobijete gusti umak.
Tijesto za palačinke pripremite na način da jajima dodate brašno i sve povežete mlijekom.
Zagrijte tavu, premažite maslacem i pecite palačinke vodeći računa da budu vrlo tanke. Napravite nadjev tako da na vrelo maslinovu ulje dodate usitnjeni peršin češnjak i šampinjone. Za vrijeme prijanja podlijevajte sa suhim bijelim vinom. Kada tekućina reducira skinite sa vatre i dodajte smjesi naribani sir i trećinu bešamel umaka. Sve dobro promiješajte i nadjenite smjesom palačinke. Palačinke posložite u vatrostalnu posudu i prelijte ostatkom bešamela, pospite sirom i zapecite nekoliko minuta u pećnici.