PAŠTICADA OD TUNE (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

(za 4-6 osoba)
1 žlica Glatkog brašna Podravka
100 ml maslinova ulja
4 protisnuta režnja češnjaka
100 g sitno nasjeckanog luka
100 g naribane mrkve
1 pakiranje Sjeckane rajčice s maslinama (390 g)
4 Kotanyi klinčića
6 sitno narezanih suhih šljiva
400 ml crnog vina
1 žličica šećera
papar
sol
1 kg kuhanih njoka

Upute za pripremanje:

Odreske tune operite, osušite i s jedne strane uvaljajte u brašno. Pripremljene odreske popržite na 50 ml zagrijanog ulja, tako da prvo pržite pobrašnjenu stranu svakog odreska. Dodajte preostalo ulje, češnjak, sjeckanu rajčicu, šećer, luk, mrkvu, šljive i klinčić. Podlijte vodom i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri 1,5 - 2 sata, postupno podlijevajući vinom. Po potrebi posolite i popaprite.
Poslužite toplo s kuhanim njokima.
Savjet: Sadržaj ne miješajte nego posudu povremeno protresite.