Sastojci:
0,80 kg pilećih prsiju0,30 kg posedarskog pršuta
10 listova špinata ili blitve
0,20 kg gorgonzole
sol, papar, vegeta,
1,5 dl maslinovog ulja
0,5 kg kukurznog kruha (za toast)
1 režanj češnjaka
0,5 kg sezonske salate (kristalka, rikula, radič)
0, 2 l vrhnja za kuhanje
Upute za pripremanje:
Medaljone potučemo i začnimo. Na medaljon stavimo list blanširanog špinata i krišku gorgonzole. Gore stavimo drugi medaljon i sve to omotamo s pršutom. Pričvrstimo s čačkalicom. Medaljone ispečemo s obadvije strane, izvadimo ih i stavimo na toplo. Na masnoću u kojoj smo pekli medaljone stavimo vrhne za kuhanje, prokuhamo i začinimo. Uz medaljone možemo poslužiti toast od kukuruznog kruha te sezonsku salatu, koju smo narezali na rezance. Izvor: Vlesajamaski kup kuhara 2005.