Sastojci:
30 g janjećeg filea40 g udića (ovčji pršut)
40 g kravlje skute
40 g paprike punjene ovčjim sirom
30 g fileta slanih inćuna
30 g limuna
20 g rukole
10 g kopra
1 g crnog papra u zrnu
1 g cvijeta soli
0,2 dl creskog maslinovog ulja
60 g naranče
0,5 dl bijelog vina (malvazija)
10 g šećera
Upute za pripremanje:
Nasjeckani janjeći file začinimo s cvijetom soli, svježe mljevenim paprom i creskim maslinovim uljem te stavimo na tanjur.
Filete slanih inćuna s limunom i tanko narezani udić (pršut od ovce) s kravljom skutom, složimo na rukolu odmah do janjetine. Karamelizirani šećer podlijemo bijelm vinom i sokom naranče. Reduciramo do pola količine i ohladimo.
Jelo završimo s punjenom paprikom, koprom, umakom od naranče, svježe mljevenim paprom i creskim maslinovim uljem.