PRHKI FAZAN PUNJEN DELIKATNIM GLJIVAMA (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

300 g šitaki gljiva
sol
papar
2 očišćena fazana po 700 g
2 žlice ulja
8 tankih feta špeka
1 mala žlica soja umaka
2 žlice sirupa od mandarina
3/8 litra pilećeg bujona
250 g kiselog kupusa
240 g kineskog povrća može i zamrznutoga
150 g krem jogurta
2 svježe mandarine

Upute za pripremanje:

Gljive zasoliti, popariti i njima napuniti fazane, a potom fazana zašiti.
Ptice posoliti i popariti i u ulju zapeći. Pancetu omotati oko ptica i peći u pećnici na 200 °C oko 70 minuta. Često preliti sa bujonom, a oko 10 minuta prije završetka skinuti pancetu. Soja umak i sirup od mandarina umiješati i ptice češće tim premazati. Kiseli kupus pirjati i dodati mandarine, a zatim dodati pirjano povrće. Fazane izvaditi iz pećnice, u umak dodati krem jogurt i to ukuhati.
Poslužiti sa kupusom, povrćem, a može i sa kroketima ili rižom.