PRŠUT PUNJEN JANJEĆOM JETRICOM (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

za 4 osobe:
20 ploški pršuta
150 g janjeće jetrice
50 g ljubičastog luka
30 g špeka
1 režanj češnjaka
1 žlica guščje masti
30 ml konjaka
sol
papar
mažuran
timijan
tucana ljuta papričica
50 g suhih šljive

Upute za pripremanje:

Na guščjoj masti propirjamo sitno narezanu janjeću jetricu zajedno sa špekom. Dodamo češnjak, sve začine i konjak pa još malo propirjamo. Ohlađenu jetricu pretvorimo u paštetu štapnim mikserom.
Suhe šljive namočimo u 200 ml vode, prokuhamo dok sva voda ne ispari pa ih štapnim mikserom pretvorimo u glatku smjesu. Deset ploški pršuta poredamo djelomično jednu preko druge. Napunimo ih nadjevom od šljiva i zamotamo u čvrstu roladu.
Drugih deset ploški pršuta poredamo na isti način, premažemo ih paštetom od jetrice i na sredinu stavimo rolicu sa suhim šljivama i ponovno savijemo u čvrstu roladu. Stavimo hladiti. Poslužimo na podlozi od matovilca.