PRŽENA SALATA (Salata)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

4 artičoke (ljubičaste)
12 svježih slatkih feferona
150 g sira za pizzu,
150 g zelene masline bez koštica,
stručak rotkvica
patlidžan
2 jaja
brašno
mrvice
3 vezice različitih salata
6 pogačica
ulje za prženje

Upute za pripremanje:

Operite i narežite patlidžan. Očistite artičoke i narežite ih na podjednake komade. Priredite žitko tijesto od brašna, vode i soli te umočite patlidžan, artičoke i feferone bez peteljki (koje ste odstranili). Pobrašnite sir za pizzu i masline, umočite ih u jaja i uvaljajte u mrvice. Pržite na vrelom ulju zajedno s povrćem iz smjese. Salate stavite na tanjur za posluživanje zajedno s pogačicama ugrijanim u tosteru i očišćenim rotkvicama. Posložite ocijeđeno i malo osoljeno prženo povrće. Bilo koji umak može se dostojno priložiti ovom ukusnom jelu.