Sastojci:
(za 4 osobe)Za palačinke:
200 g brašna
2 jaja
2 dl pive
sol
Za nadjev:
300 g Zagrebačkog svježeg sira
600 g špinata
1 jaje
80 g topljivog sira
30 g maslaca
sol
muškatni oraščić
maslinovo ulje
Za umak bešamel:
50 g brašna
50 g maslaca
½ lit mlijeka
soli
maslac
Upute za pripremanje:
Tijesto za palačinke pripremite na način da jajima dodate brašno, sol i povežete pivom.Neka odstoji pola sata. U međuvremenu očistite i skuhajte špinat, te ga na tavi pirjajte sa maslacem i maslinovim uljem.
Bešamel napravite na način da rastopite maslac u dubljoj tavi, primiješate brašno, sol, muškatnog oraščića i na kraju mlijeko. Pustite da zavri neprekidno miješajući, dok ne dobijete gusti umak.
Zagrijte tavu, premažite maslacem i pecite palačinke vodeći računa da budu vrlo tanke.
Svaku palačinku nadjenite smjesom i zalijte bešamelom. Pecite 20-tak minuta na 180 °C.
Servirajte tople.