PUREĆI SAVITAK S PUŽEVIMA NA KREMI OD KOMORAČA (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

0,7 kg purećih prsa
20 kom puževa
50 g luka
10 g češnjaka
, sol i papar po želji
300 g komorača
0,1 l slatkog vrhnja
100 g maslaca
0,05 l bijela vina
0,02 l pernoda
limun

Upute za pripremanje:

Pureća prsa razrežemo po sredini, ali ne do kraja već tako da se mogu otvoriti poput knjige. Potučemo ih na debljinu od otprilike 1 cm, i premažemo smjesom od puževa , koju smo pripremili na sljedeći način: puževe narežemo na vrlo sitne kockice kao luk i češnjak. Najprije na maslacu prepržimo luk pa onda dodamo puževe, češnjak i pernod, te začinimo. Nakon nekog vremena masa će postati jednolična i spremna za daljnju obradu. Meso zamotamo u roladu i narežemo mignone, koje ispržimo na maslacu. Kremu od komorača prelijemo preko jednog dijela tanjura, posložimo mignone te poslužujemo s povrćem ili hrustacima.