Sastojci:
400 g lignji200 g purećih prsa
200 g mrkve
0,5 dl bijela vina
30 g češnjaka
0,5 dl maslinovog ulja
0,5 dl biljnog ulja
200 g palente
20 g vegete
Sol i papar
20 g peršina
500 g maslaca
50 g krušnih mrvica
Upute za pripremanje:
Lignje očistite, operite i ocijedite. Puretinu narežite na tanke i male odresek, potucite i posolite. Mrkvu blanširajte i narežite na štapiće ili oblikujte u suzu, zarolajte i stavite u lignju.Tako napunjene lignje popržite na ulju da dobiju boju, zalijte vinom, dodajte sjeckani češnjak i prijajte 15 minuta. Zgusnite krušnim mrvicama. Na tanjur stavite najprije umak zatim narezane lignje i ukrasite limunom. Kao prilog poslužite palentu.
Izvor: Vlesajamaski kup kuhara 2005.