PUŽEVI “TEMPIO” (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

12 vinogradskih puževa u kućici
100 ml kisekalstog bijelog vina
100 g domaćeg mesnog špeka
30 g svježe paprike sitno sjeckane
30 g luka sitno sjeckanog
50 g svježe rajčice
prstohvat mediteranskog začinskog bilja (bosiljak, mravinac, kopar, peršin, ružmarin)
sol, papar po želji
malo sitno sjeckanog češnjaka

Upute za pripremanje:

Žive puževe ostaviti dva dana da ne jedu. Kuhati i pritom odstranjivati pjenu otprilike 2,5 sata. Tople izvaditi s viljuškom za puževe pazeći da ih se pritom ne ošteti. Potom ih kuhati u vinu dok vino ne prokuha. Za veću količinu puževa poželjno je staviti i malo povrća za juhu. Svježu papriku, luk i špek popržiti na masnoći. Dodati rajčicu izrezanu na kockice i začinsko bilje. Dodati ostale sastojke i kuhane puževe. Kuhati samo nekoliko trenutaka da se dobije željena konzistencija. Uz puževe poslužiti domaći kukuruzni kruh.