Sastojci:
za 8 osoba:250 g lisnatog tijesta
250 g sušenih rajčica iz ulja
150 g suhih smokava,
5 jaja
5 dl vrhnja za kuhanje
200 g svježeg kozjeg sira
4 žlice fino naribanog parmezana
4 žlice sitno nasjeckanog svježeg vlasca
sol
vježe mljeveni crni papar
Upute za pripremanje:
Zagrijemo pećnicu na 180 ˚C. Lisnato tijesto tanko razvaljamo i stavimo u kalup promjera 26 cm. Odrežemo tijesto koje visi preko rubova i malo ga izbodemo vilicom po dnu. Pečemo ga 10 minuta, a zatim izvadimo i stražnjom stranom žlice poravnamo dijelove koji su se napuhali. Ne brinite se ako se djelomice izmrvi. Ostavimo kalup s tijestom po strani.Sušene rajčice ocijedimo, a smokvama uklonimo tvrđi dio peteljke pa i rajčice i smokve narežemo na kockice od 0,5 cm.
U zdjeli pjenjačom ili vilicom izmutimo jaja, vrhnje za kuhanje, kozji sir, parmezan i vlasac. Ubacimo narezane rajčice i smokve pa obilato posolimo i popaprimo te prelijemo preko polupečenog tijesta.
Pečemo 40 – 50 minuta, dok nadjev ne postane kompaktan i dok rubovi tijesta ne porumene.