Sastojci:
0,2 kg mljevene puretine0,2 kg kukuruznog brašna
0,2 kg pšeničnog brašna
0,2 kg svježe paprike
0,15 kg svježih vrganja
0,1 kg stabljičastog celera
0,05 kg luka
0,1 kg tikvica
0,02 kg svježeg vlasca
0,15 kg maslaca
0,2 l mlijeka
0,01 curi (kari)
1 jaje
sol, papar
0,05 l ulja
Upute za pripremanje:
Napravite tijesto za raviole od kukuruznog i pšeničnog brašna, maslaca, jaja, soli i sitno nasjeckanog vlasca. Za nadjev popržite sitno sjeckani luk, na to dodajte mljevenu puretinu, začinite solju, paprom i curijem te pirjajte dok meso ne omekša. Pred kraj dodajte 1/3 sitno sjeckane svježe paprike i 1/3 nasjeckanih vrganja, te povežite sa polovicom bešamela i prokuhajte 3-4 minute. Razvaljajte tijesto i nadjevom punite raviole, preklopite ih i rubove pritisnite viljuškom.
Za perkelt popržite na ulju ostatak luka, paprike, stabljičastog celera, vrganja i tikvica, dodajte drugi dio bešamela i prokuhajte 5 minuta. Raviole iskuhajte u kipućoj slanoj vodi, ocijedite i servirajte na podlogu perkelta od povrća.
Izvor: Vlesajamaski kup kuhara 2005.