Sastojci:
za tijesto - ravioli200 g oštrog brašna
2 jaja, prstohvat soli
za punjenje
6 očišćenih repića škampa
1 žličica griza
2 žumanjka
sol
papar
za umak od tartufa
2 dl temeljaca od povrća
veluté: maslac i brašno
16 g naribanog svježeg tartufa
žlica maslaca od tartufa
30 g sira Grana Padano
za mousse od buče:
1 kom buče srednje veličine
2 žlice maslaca od tartufa
sol
papar
Upute za pripremanje:
Ravioli punjeni repićima škampi u umaku od crnog tartufa, vinu Porto i mousse-u od buče ravioli Zamijesimo oštro brašno, jaja i sol. Razvaljamo tijesto na 1,5 mm pa ga režemo na kvadrate 4 cm x 4 cm koje punimo sljedećom smjesom: punjenje Sve sastojke lagano pomiješamo te u količini koliko stane na žlicu, stavljamo na sredinu kvadrata od tijesta. Zatim na svaki rub kvadrata kistom nanesemo malo prethodno izmućenog jaja. Preklopimo ih i na rubovima malo utisnemo. Raviole stavimo kuhati u slanu vodu oko 5 minuta te ih dodamo u umak od tartufa. umak od tartufa Veluté: propržimo brašno na maslacu i zalijemo ga temeljcem od povrća. Dodamo naribani svježi tartuf, maslac od tartufa i naribani sir. Kratko prokuhamo. mousse od buče Buču očistimo, skuhamo, propasiramo i začinimo maslacem od tartufa i začinima. Umak od vina Porto 5 dl crnog vina Porto reduciramo (iskuhavamo) do određene gustoće. Na tanjur serviramo mousse od buče, na koji stavljamo kuhane raviole s umakom od tartufa. Sve to pokapamo porto vinom te preko jela naribamo sviježi crni tartuf.