RAVIOLI PUNJENI SKUTOM U UMAKU OD ŠKAMPA I CHERRY RAJČICA (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

za 4 osobe
tijesto:
250 g brašna
2 jaja
sol
žličica maslinovog ulja
malo vode

punjenje:
300 g ovčje skute
40 g parmezana
1 jaje
sol
papar

umak:
80 g mesa škampa
0,5 dl bijelog vina
15 g parmezana
5 g maslaca
sol
papar
bosiljak
cherry rajčice
češnjak
0,4 dl salse
temeljac od škampa

Upute za pripremanje:

Usitnimo skutu vilicom, umiješamo jaja, sol, papar i parmezan. Od brašna, jaja, ulja i soli te vode po potrebi umijesimo glatko, tvrđe tijesto. Tijesto pustimo da odmara najmanje 30 minuta pa ga tanko izvaljamo. Stavimo na njega smjesu sa skutom i oblikujemo raviole. Kuhamo raviole 4 minute.
Meso kvarnerskih škampi odvojimo od ljuštura. Od glava i ljuštura skuhamo temeljac uz dodatak korjenastoga povrća i kapule te začinskog bilja (ružmarin, lovor).
Meso škampi popržimo na maslinovom ulju. Dodamo sitno sjeckani češnjak te podlijemo bijelim vinom. Pričekamo da alkohol iz vina ispari pa dodamo prethodno skuhani temeljac i dvije žlice domaće salse od pomidora. Začinimo solju i paprom.
Prethodno al dente kuhane raviole dodamo jelu te lagano podlijemo vodom u kojoj se kuhala tjestenina. Jelu dodamo polovice cherry rajčica i nekoliko listova bosiljka.
Pričekamo da jelo prestane kuhati pa ga pospemo svježe ribanim parmezanom i pročišćenim maslacom u omjeru 3:1.