Sastojci:
20 repova od škampiperšin
2 žlice soja umaka
1 žlica maslinova ulja
pržena ljutika
češnjak
čili umak
2 manga
1 žlica
1 naranča-sok
sok 1 limuna
sol
čili u prahu
vlasac
Upute za pripremanje:
Repove škampa nataknemo na štapiće za ražnjiće. Maslinovo ulje jako ugrijati u tavi i popržiti škampe s obje strane. Dodajte luk i češnjak pa sve zajedno naglo ispecite. Zatim dodajte umake od čilija i soje. Jelo maknuti sa vatre, škampe ostaviti nekoliko minuta u umaku. Mango ogulite i narežite ga na kockice. Dodajte mu ocat, sok limuna i naranče pa pomoću miksera sve usitnite u pire. Začinite ga solju, šećerom i čilijem u prahu. Ražnjiće od škampa ukrasite na tanjuru sa kriškama manga, po vrhu posipajte peršin, vlasac a umak od manga poslužite u šalici ili nekoj drugoj dekorativnoj posudici.Jelo je kreirao Borislav Župan, Lovački rog, Karlovac za Velesajamski kup kuhara 2003.
Uz ovo jelo preporučamo Chardonnay, Deklić