REPOVI ŠKAMPA S UMAKOM OD MANGA (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

20 repova od škampi
peršin
2 žlice soja umaka
1 žlica maslinova ulja
pržena ljutika
češnjak
čili umak
2 manga
1 žlica aceta balsamica di Modena
1 naranča-sok
sok 1 limuna
sol
čili u prahu
vlasac

Upute za pripremanje:

Repove škampa nataknemo na štapiće za ražnjiće. Maslinovo ulje jako ugrijati u tavi i popržiti škampe s obje strane. Dodajte luk i češnjak pa sve zajedno naglo ispecite.  height=Zatim dodajte umake od čilija i soje. Jelo maknuti sa vatre, škampe ostaviti nekoliko minuta u umaku. Mango ogulite i narežite ga na kockice. Dodajte mu ocat, sok limuna i naranče pa pomoću miksera sve usitnite u pire. Začinite ga solju, šećerom i čilijem u prahu. Ražnjiće od škampa ukrasite na tanjuru sa kriškama manga, po vrhu posipajte peršin, vlasac a umak od manga poslužite u šalici ili nekoj drugoj dekorativnoj posudici.
Jelo je kreirao Borislav Župan, Lovački rog, Karlovac za Velesajamski kup kuhara 2003.

Uz ovo jelo preporučamo Chardonnay, Deklić