Sastojci:
350 g rezanaca (tegliatelle) sa sipinim crnilom,5 komada mladoga luka
vrhnje
grančica ružmarina u cvatu ili cvijetovi ljubičice
nekoliko latica ruže Baccarat
suhi pjenušac
1 limun
50 g maslaca
Upute za pripremanje:
1.Pažljivo skinite cvjetove ružmarina s grančice (ili cvjetove ljubučice) i stavite ih u posudu s vodom zakiseljenom limunom.2.Očistite i nasjeckajte luk pa pirjajte na rastopljenom maslacu. Polako dodajte dvije kutlače vrhnja.
3.Ocijedite cvjetove ružmarina (ljubučice) i stavite ih u tavu zajedno s dobro opranim ružinim laticama, dolijte pola čaše pjenušca. Posolite, popaprite i ostavite da odstoji.
4.Rezance skuhajte i ocijedite, premjestite ih u zdjelu za posluživanje i začinite umakom.
Ukrasite ružinim laticama i cvjetićima ružmarina ili ljubičice.