REZANCI U VIJENCU (Predjelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

350 g brašna
5 jaja
100 g maslaca
2 čaše mlijeka
200 g kuhane šunke
ribani parmezan

Upute za pripremanje:

1.Umijesite tijesto od 300 g brašna i 3 jaja i pustite ga da odstoji. Preostala jaja pomiješajte u zdjeli s kockicama šunke (osim 3 nareska), šakom parmezana, soli i paprom.
2.Izvaljano tijesto narežite na rezance. Skuhajte ih u osoljenoj vodi s nekoliko kapi ulja, ocijedite i premjestite u zdjelu s jajima i šunkom. Promiješajte polako.
3.Otopite 40 g maslaca, i na laganoj vatri, stalno miješajući, dodajte ostatak brašna, malo soli i postupno mlijeko. Spojite bešamel s rezancima.
4.Premjestite začinjene rezance u okrugli lim, s rupom u sredini, koji ste premazali maslacem i posuli mrvicama te dodali otopljeni maslac (veličine oraha).
Složene rezance pritisnite kuhačom i pecite 20 minuta na 180°C. Izvadite iz pećnice, prevrnite i ukrasite narescima šunke.
Vaš složenac u obliku vijenca (timballo) bit će još ljepši ako sredinu ispunite šampinjonima prepečenim na maslacu u koji ste dodali peršin.