RIBA U PIVSKOM TIJESTU (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

800 g filirana oslića
limunov sok
sol, svježe mljeveni papar
ulje za prženje
250 g brašna
2 dl piva
2 jaja
2 bjelanjka

Upute za pripremanje:

Riblje filete narežite na komade. Marinirajte ih limunovim sokom, svježe mljevenim paprom i soli. Brašno, jaja, sol i pivo izmiješajte u glatko tijesto. Pokrijte ga i ostavite 15-20 minuta mirovati. Zatim ga ponovno izmiješajte i dodajte snijeg od dobro ohlađenih bjelanjaka koje niste prečvrsto istukli. S kuhačom ga umiješajte u tijesto.
Marinirane komadiće ribe osušite upijajućim papirom kako bi tijesto moglo što bolje prionuti uz ribu. Svaki komad ribe umočite u tijesto i stavite pržiti u vruće ulje. Kad tijesto poprimi zlatno žutu boju i postane hrskavo izvadite ribu i stavite je na upijajući papir. Odmah je poslužite s tatar umakom.