RIBLJI CADGERY (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

600 g filea bakalara
300 g riže
6 tvrdo kuhanih jaja
2 luka
peršin
suho bijelo vino
30 g maslaca

za umak:
pola litre mlijeka
1,2 dl vrhnja
brašno
curry u prahu
50 g maslaca

Upute za pripremanje:

Litri vode dodajte čašu vina, peršin, sol i papar, pa pustite da provri. Ribu skuhajte u kipućoj vodi, ocijedite je i usitnite.
Jaja pustite da se kuhaju 7 minuta, pa započnite s pripremom umaka. Rastopite maslac, pa mu na tihoj vatri primiješajte 2-3 žlice brašna, koje ćete postupno razrijediti mlijekom, neprekidno miješajući.
Kad se umak zgusne, dodajte mu vrhnje, žličicu curryja, sol i papar, pa maknite s vatre.
Rižu skuhajte "al dente". Luk narežite na sitne komadiće, popirjate ga na komadiću maslaca, dodajte rižu i pustite nakratko da se okusi povežu, neprekidno miješajući.
U kalupu za pečenje naizmjenično posložite red riže, red tvrdo kuhanih jaja narezanih na kolutiće, red ribe, i podlijte umakom. Cadgery završite redom riže.
Kuhajte ovo jelo na pari u pećnici na 180°C 25 minuta. Cadgery ukrasite po želji i poslužite vrućeg.