ROLADA OD ORADE I MASLINA SA MUSEM OD LOSOSA I EGZOTIČNA AVOKADO PJENICA (Međujelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

pjenica od lososa:
100 g dimljenog lososa
500 g svježeg filea lososa
4 žumanjka
3dcl bijelog vina
1dcl šlaga
sol, tabasco
200 g crnih maslina
100 g maslaca

rolada od orade:
400 g file orade
50 g očišćenih škampi
300 g tučene crne masline
100 g tučene zelene masline
100 g maslaca
sol, bijeli papa

pjenica od avokada:
avokado
pinjoli
maslinovo ulje

košare:
500 g brašna
0,5 dcl maslinovog ulja
sol
1 dcl vode

Upute za pripremanje:

pjenica od lososa
Losos skuhati i propasirati ga zasebno sa dimljenim lososom, pustiti da se ohladi. Na pari tući žumanjak i malo vina dok se ne napravi gusta smjesa, ohladiti postepeno te ga lagano umiješati sa pasiranim lososom i šlagom. Smjesu izlijemo u kalup te špricom nanesemo smjesu crnih pasiranih maslina, pustiti da se ohladi jedan sat.
rolada od orade
File skuhati i propasirati zajedno sa maslinama, maslacem. Smjesu razvaljamo te je zarolamo zajedno sa crnim maslinama i škampima pustimo da se stisne.
umak
Bosiljak, pinjole, maslinovo ulje, avokado, sol šašar zajedno istući u tekuću smjesu te špricamo u kalupe.
Ovim je receptom kuhar Andrej Grgić na takmičenju Zlatna maslina '04. zastupao restoran Amfora i osvojio Zlatnu maslinu '04.