ROLICE S MIRISNIM NADJEVOM OD MASLINA (Međujelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

(za 4 osobe)
4 teleća odreska teška po 150 gr
100 g mljevene piletine
100 g maslina zelenih
2 mesnate crvene rog paprike
1 svežnjić peršinovog lišća
1 manja glavica luka
2 režnja češnjaka
2 dcl kokošje juhe
0,5 dcl bijelog vina
4 žlice maslinovog ulja
50 g maslaca
sol, svježe mljeveni papar

riža
250 g riže
pola glavice luka
5 žlica maslinovog ulja
sol, papar
50 g maslina

Upute za pripremanje:

Na maslacu popirjamo luk. Kad luk omekša na njega stavimo mljevenu piletinu, popirjamo, kad je gotovo maknemo s plamena i umiješamo sjeckane masline, peršin i češnjak. Kad se nadjev pohladi njime punimo potučene teleće odreske i rolamo u svitke i povežemo kuhinjskim koncem.
U tavi na maslinovom ulju popržimo odreske sa svih strana do zlatno-žute boje, popaprimo ih i posolimo. Zalijevamo vinom i kokošjom juhom, dinstamo 15 minuta. Pred krj dodamo papriku narezanu na rezance koju smo plrethodno spekli i ogulili kožu.
Za vrijeme pirjanja pripremimo rižu na klasičan način samo na kraju dodamo masline i serviramo ih kao prilog uz rolice s maslinama.
Ovim je receptom kuharica Ivana Vukmanić na takmičenju Zlatna maslina '04. zastupala restoran hotela DP.