SALATA OD HOBOTNICE U ANANASU (Predjelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

Za 4 osobe:
2 komada svježeg ananasa
0,25 kg kuhane hobotnice
0,1 kg prženih oraha
2 vezice celera
2 komada limuna
1 jaje
2 žlice šećera
1 žlica vinskog octa
2 žlice isjeckanog peršina
1 dl slatkog vrhnja
1 žlica kapara

Upute za pripremanje:

Ananase prepoloviti i meso ananasa isjeći na kocke. Ananas, hobotnicu, orahe i celer dobro promiješati limunovim sokom. Podijeliti u 4 polovice ananasa i ostaviti u hladnjaku. Jaje i šećer miješati u vodenoj banji. Dodati ocat i peršin i sve skupa dobro miješati da dobijemo gustu masu. Ohladiti je. Kad se masa ohladi dodati joj šlag od slatkog vrhnja, politi po ananasu i dekorirati.