Sastojci:
300 g riže100 g sira Trapista
100 g kuhane šunke u komadu
100 g tunine u ulju,
povrće u ulju ili octu
kuhano jaje
crne i zelene masline
zrele rajčice
kapari
2 inćuna
klip kukuruza
peršin
limun
Majoneza:
Jedno jaje i jedan žumanjak
senf
Upute za pripremanje:
Priredite majonezu tako da u posudu stavite cijelo jaje i jedan žumanjak, žličicu jakog senfa i malo soli. Ulijte nekoliko kapi ulja i polagano miješajte kuhačom uvijek u istom smjeru (možete lagano izmiksati). Kako majoneza postaje sve gušća i viša, dodajte ulje, kap po kap (1 dcl), i na kraju sok od polovice limuna. Kuhajte jaje 5-7 minuta. Izruljite kukuruz i skuhajte zrna (15 minuta). Ocijedite povrće i žlicu kapara od viška ulja i octa. Skuhajte rižu u osoljenoj vodi, ocijedite i prelijte je hladnom vodom da biste zaustavili kuhanje. Premjestite je u zdjelu i primiješajte ostale namirnice koje ste narezali tako da ništa ne bude veće od nokta malog prsta. Začinite s malo ulja koje ste pomiješali sa sokom od polovice limuna, soli i paprom te ostavite pola sata u hladnjaku. Prije posluživanja dodajte majonezu pa promiješajte i poslužite.