Sastojci:
300 g riže8 velikih kozica
400 g dagnji
500 g kapica
200 g hobotnice
vezica šparoga
paprika
100 g šampinjona
polovica patlidžana
krastavac
režanj češnjaka
peršin
Upute za pripremanje:
Kuhajte hobotnicu 20 minuta pa je ostavite u vodi u kojoj se kuhala da se potpuno ohladi.Skuhajte i ocijedite šparoge te ih narežite kad se ohlade. Otvorite dagnje i kapice u posudi s češnjakom, uljem i peršinom. Izvadite kozice iz ljušture i skuhajte ih u vodi s limunom.
Ispecite na roštilju patlidžan i papriku pa ih ogulite i narežite. Operite i narežite gljive i krastavac.
Skuhajte rižu nešto tvrđe u vodi u koju ste stavili vrećicu šafrana, ocijedite, ohladite pod mlazom hladne vode i stavite je u zdjelu.
Primješajte ostale sastojke, začinite uljem, soli i peršinom. Ostavite u hladnjaku sat vremena te poslužite s limunom.