SALATA S RIŽOM NA MORNARSKI NAČIN (Predjelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

300 g riže
8 velikih kozica
400 g dagnji
500 g kapica
200 g hobotnice
vezica šparoga
paprika
100 g šampinjona
polovica patlidžana
krastavac
režanj češnjaka
šafran u prahu
peršin
ocat
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Kuhajte hobotnicu 20 minuta pa je ostavite u vodi u kojoj se kuhala da se potpuno ohladi.
Skuhajte i ocijedite šparoge te ih narežite kad se ohlade. Otvorite dagnje i kapice u posudi s češnjakom, uljem i peršinom. Izvadite kozice iz ljušture i skuhajte ih u vodi s limunom.
Ispecite na roštilju patlidžan i papriku pa ih ogulite i narežite. Operite i narežite gljive i krastavac.
Skuhajte rižu nešto tvrđe u vodi u koju ste stavili vrećicu šafrana, ocijedite, ohladite pod mlazom hladne vode i stavite je u zdjelu.
Primješajte ostale sastojke, začinite uljem, soli i peršinom. Ostavite u hladnjaku sat vremena te poslužite s limunom.