Sastojci:
500 g gotovog tankog tijesta za savijače300 g filea dimljenog lososa
400 g Zagrebačkog svježeg sira
0,5 l kiselog vrhnja
2 jaja
300 g špinata
sol i papar
Upute za pripremanje:
Listove tankog tijeta za savijače najprije poškropiti rastopljenim maslacem. Potom staviti drugi list i premazati špinatom. Zatim staviti i treću koru na koju se stavljaju listovi lososa. Ponovno staviti koru i premazati smjesom svježeg sira i vrhnja te ponovno prekriti korom.Preliti smjesom od kiselog vrhnja i jaja te zapeći na 180 °C oko 30 minuta dok savijača ne dobije zlatno-žutu boju.
Servirati sa hladnim umakom od kiselog vrhnja, sitno narezanog lososa, špinata te soli i papra.
S ovim je receptom kuhar Alen Ban iz hotela Korana - Srakovčić sudjelovao na II. Velesajamskom kupu kuhara 2004. godine.