Sastojci:
za 20 osoba:2 kg fileta od lista
1 kg crnih maslina (sa područja Vodnjana ili Peroja)
0,3 kg kruha ili peciva
2 kom bjelanjka
0,08 kg maslaca
0,1 l bijelog vina
0,2 l maslinovog ulja
2 kg krumpira
2 kg brokula
0,3 kg pečenih rezanaca (pasta cigarette)
0,05 kg maslaca (beurre manie) sol,papar,kosani peršin po potrebi
Upute za pripremanje:
Listove filetiramo, ostavimo marinirati sa solju i limunovim sokom. U međuvremenu masline oslobodimo koštica i protisnemo.Kruh ili pecivo oslobodimo kore, natopimo ribljom juhom, istisnemo suvišnu tečnost, dodamo usitnjeno meso (riba) lista začinimo i povežemo bjelanjkom, dodamo 2/3 protisnutih maslina.
Pripremljenim nadjevom punimo filet-e listova savijemo i složimo u posudu za poširanje. Nakon poširanja pripremimo odgovarajući umak dodajući maslac (beurre manie) i ostatak protisnutih maslina, začinimo prema receptu čuvamo na toplom mjestu.
Od kuhanog protisnutog krumpira, maslinovog ulja i kosanih maslina i začina pripremimo veće žličnjake (cca 100 g), koje također držimo na toplom mjestu.
Pri posluživanju jela vodimo računa da skladno složimo na tople tanjure odreske lista, parenih brokula, žličnjaka i pečene rezance.
Dodati odgovarajući umak od maslina i poslužiti.