Sastojci:
700-800 g – 1 škarpina500 g – 1 mali jastog
16 račića
30 g sušene ikre
3 artičoka
3 mrkve
pola cvjetače
1 rebro celera
100 g mahuna
1 limun
dvopek
za umak:
Kapare
kiseli krastavci
gljive konzervirane u ulju
crne masline
pinjoli
2 jaja i 1 žumanjak
1 kriška kruha
peršin
maslinovo ulje
Upute za pripremanje:
Ribu skuhajte i izrežite je u filete. Jastoga i rakove skuhajte, očistite ih od glava i oklopa, pa ih narežite na komadiće. Ribu i rakove začinite uljem, limunovim sokom i posolite. Povrće skuhajte odvojeno, narežite ga na kockice i začinite uljem, octom i solju. 2 jaja kuhajte 7 minuta, pa im žumanjke usitnite mikserom, dodavši vezicu peršina, žlicu pinjola, žlicu kapara, gljiva, kiselih krastavaca, šaku crnih maslina bez koštice i namočenu i ocijeđenu sredinu kruha. Tako pripremljenoj smjesi primiješajte žumanjak sirovog jajeta, čašu ulja i pola čaše octa.Na tanjur za posluživanje posložite dvopek navlažen vodom i octom, svaki nadjenite s malo sušene ikre i prelijte s malo umaka, tada ikru pokrijte redom povrća koje ćete opet preliti umakom. Na kraju, dvopek nadjenite ribom i rakovima, pa i njih prelijte umakom.