Sastojci:
2 skuše, 800 gpolovica poriluka
vlasac
režanj češnjaka
200 g gljiva (šampinjoni)
peršin
brašno
juha od povrća
čaša
maslinovo ulje
Upute za pripremanje:
Očistite i operite gljive u tekućoj vodi pa ih namočite u limunom blago zakiseljenu vodu da ne pocrne. Dobro opranim skušama odstranite utrobu te ih ogulite i razdvojite na 4 fileta.Pobrašnjene filete pecite s obje strane na 3 - 4 žlice ulja dok ne pozlate.
Izvadite ih iz tave, ocijedite i osušite na kuhinjskom papiru.
Očišćeni poriluk, vlasac i češnjak sitno narežite i pirjajte polako u drugoj posudi na 3 žlice ulja, dodajte pola kutlače juhe da ne požute pa primiješajte polako 2 žlice brašna. Kuhajte 4 - 5 minuta na sasvim tihoj vatri te dodajte gljive i pažljivo pomiješajte sastojke.
Premjestite gljive na tanjur za posluživanje, a umak u tavi razrijedite s vrhnjem pa ga ponovno pažljivo promiješajte na tihoj vatri dok se ne zgusne.
Posložite skuše na tanjure za posluživanje i polijte s par kapi octa. Prelijte ih umakom i poslužite s gljivama i puno sjeckanog peršina.
Ovo jelo može se ukrasiti s malim rajčicama, prokuhanim i oguljenim pa začinjenim s malo ulja i kardinalskim umakom koji se sastoji od 3 dijela umaka od rajčica i jednog dijela vrhnja.