Sastojci:
400 g goveđeg ombula200 g telećeg bubrega
tucet oštriga
100 g uzgojnih gljiva
brašno
2 jaja
peršin
majčina dušica
70 g maslaca
juha od povrća
za tijesto:
300 g brašna
150 g masti
50 g maslaca
Upute za pripremanje:
Očistite gljive. Brašno izradite s mašću, maslacem, prstohvatom soli i onoliko vode koliko je potrebno da dobijete elastično tijesto, koje ćete pustiti da počiva 30 minuta.Bubregu očistite masnoću i nekoliko ga puta isperite u hladnoj vodi u koju ste dodali ocat. Osušite ga, pa ga, kao i govedinu, narežite na komadiće, posolite, popaprite i uvaljajte u brašno. Zažutite meso na 40 g rastopljenog maslaca, nakon 2-3 minute dodajte gljive narezane na listiće i kuhajte povremeno podlijevajući juhom. Nekoliko minuta prije kraja kuhanja mesu dodajte očišćene oštrige i vezicu usitnjenog peršina i majčine dušice. Kad se jelo prohladi, primiješajte mu jaja.
Tijesto tanko razvaljajte u dva nejednaka kruga. Većim krugom obložite vatrostalnu posudu koju ste namastili maslacem, napunite nadjevom i prekrijte drugim krugom, čvrsto zalijepivši rubove.
Pecite složenac 45 minuta na 220°C.