Sastojci:
1 kg špinata4 jaja
mesni umak
40 g brašna
2 dl mlijeka
cimet u prahu
grožđice
ribani Parmezan
70 g maslaca
Upute za pripremanje:
10 minuta prije no što ćete započeti s pripremom složenca, šaku grožđica namočite u vodi. Špinat očistite i operite pa ga kuhajte 8 minuta i posolite.Pripremite bešamel umak od 40 g maslaca, brašna, mlijeka i malo soli. Umaku primiješajte špinat kojeg ste ispasirali mikserom, umućena jaja, veliku šaku parmezana, prstohvat cimeta u prahu, sol i papar.
Izlijte smjesu u cilindrični kalup kojeg ste namastili maslacem i pecite na pari 35 minuta na 180°C.
Složenac poslužite vruć, a njegovu sredinu napunite umakom kojeg ste napravili slijedeći upute sa stranice 39 (ako želite, umak možete obogatiti i suhim gljivama).