Sastojci:
200 g vrganja350 g špageta
500 g dagnji
200 g račića
1 vrećica
1 režanj češnjaka
peršin
suho bijelo vino
juha od povrća
maslinovo ulje
Upute za pripremanje:
Dagnje namočite barem tri sata prije nego što ih očistite. Zatim pristupite pripremi: dagnje dobro očistite i nakratko popirjajte na jakoj vatri, na ulju i malo vode, dok se ne otvore.Očistite od ljušture (nekoliko lijepih ljuštura ostavite kako biste ukrasili tanjur). Gljive očistite na način kako je to opisano u uvodnom dijelu ove knjižice.
Jedan češanj češnjaka narežite i popirjajte na 3-4 žlice ulja, dodajte dagnje i račiće i podlijte s pola čaše bijelog vina.
Posolite i dodajte gljive narezane na kriškice. Začinite vrećicom šafrana i pola čaše slatkog vrhnja, promiješajte i kuhajte nekoliko minuta na slaboj vatri.
Špagete skuhajte "al dente" i začinite umakom.
Ukrasite ljušturama dagnji, u koje ste ponovno vratili njihovo meso. Obavezno pospite svježim narezanim peršinom.