Sastojci:
10 g bučinih košticacvijet tikvice
150 g buče
50 g krumpira
30 g dimljenog kravljeg sira
jaje
50 ml vrhnja za kuhanje
30 ml mlijeka
100 g maslaca
Upute za pripremanje:
Svinjski file očistimo od žilica, narežemo ga na pola, posolimo, popaprimo te ga uvaljamo u tostirane bučine koštice koje prethodno usitnimo. Oblikujemo ga u okrugli oblik te vakumiramo u vakuum vrećici. Sporo kuhamo u sous-vide uređaju na 55 °C oko 3 sata.Cvijet tikvice napunimo dimljenim sirom, uvaljamo ga u brašno, jaja i krušne mrvice te ga pohamo ga u dubokoj masnoći.
Buču i krumpir ogulimo i očistimo. Kuhamo ih u slanoj vodi dok ne omekšaju pa procijedimo i protisnemo. Dodamo sol, papar, maslac i mlijeko te sve zajedno sljubimo pjenjačom.