"TAFELSPITZ" S UMAKOM OD HRENA I ŽEMLJICA (Predjelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

(za 4 osobe)
1 kg junetine od buta
začinsko bilje i povrće za juhu (1 vezica)
sol, papar
20 dag ribanog hrena
prstohvat šafrana
0,50 dl vrhnja
3 žutanjka
peršinov list

Upute za pripremanje:

Junetinu kuhamo s povrćem i začinskim biljem 1,5 do 2 sata na laganoj vatri dok ne omekša. Kuhanu junetinu izrežemo na ploške i odložimo na toplo.
U pola litre temeljca (juhe), koji smo dobili kuhanjem, kratko prokipimo šafran, dodamo hren i žemljice te tučemo mutilicom (ne duže od 1-2 minute), dok ne dobijemo laganu, baršunastu masu.
Maknemo s vatre i legiramo vrhnjem i žutanjcima, te prelijemo preko ploška junetine. Prema pravilima klasične bečke kuhinje poslužuje se s restanim krumpirom, ali preporučamo da probate u kombinaciji sa savijačom od krumpira.