Sastojci:
palamida (čisto meso)vlasac
limunov sok
maslinovo ulje
svježi chilly
avokado
jaje od prepelice
sol
papar
Upute za pripremanje:
Svježu jadransku palamidu očistimo, isfiliramo te joj odstranimo kožu. Čisto meso, nasjeckamo na grublje kockice te začinimo s limunovim sokom, maslinovim uljem, svježim sjeckanim chilly-em (chilly-u odstranimo koštice, te sjeckamo samo mesnati dio), soli i paprom po potrebi.
Kada kupujemo avokado potrebno je potražiti zreliji komad tj. mekši (u našim su marketima uglavnom u prodaji nezreli). Zrelom avokadu odstranimo koru i košticu te ga začinimo limunovim sokom kako ne bi oksidirao, maslinovim uljem, soli i paprom. Blendamo ga dok ne dobijemo kompaktnu kremu bez grudvica.
Serviramo ga na sljedeći način: U 1/3 okruglog kalupa prvo stavimo kremu od avokada i zagladimo, a na nju tatar od palamide i na vrh žutanjak od prepelice. Potrebno je pripaziti da ne pukne već da ostane u komadu radi vizualnog efekta. Glaziramo vrhunskim maslinovim uljem i uz to poslužimo domaći hrskavi kruh.