TARTAR OD PALAMIDE, ČILI, ŽUTANJAK OD PREPELICE, AVOKADO (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

palamida (čisto meso)
vlasac
limunov sok
maslinovo ulje
svježi chilly
avokado
jaje od prepelice
sol
papar

Upute za pripremanje:

Svježu jadransku palamidu očistimo, isfiliramo te joj odstranimo kožu. Čisto meso, nasjeckamo na grublje kockice te začinimo s limunovim sokom, maslinovim uljem, svježim sjeckanim chilly-em (chilly-u odstranimo koštice, te sjeckamo samo mesnati dio), soli i paprom po potrebi.


Kada kupujemo avokado potrebno je potražiti zreliji komad tj. mekši (u našim su marketima uglavnom u prodaji nezreli). Zrelom avokadu odstranimo koru i košticu te ga začinimo limunovim sokom kako ne bi oksidirao, maslinovim uljem, soli i paprom. Blendamo ga dok ne dobijemo kompaktnu kremu bez grudvica.


Serviramo ga na sljedeći način: U 1/3 okruglog kalupa prvo stavimo kremu od avokada i zagladimo, a na nju tatar od palamide i na vrh žutanjak od prepelice. Potrebno je pripaziti da ne pukne već da ostane u komadu radi vizualnog efekta. Glaziramo vrhunskim maslinovim uljem i uz to poslužimo domaći hrskavi kruh.