TELEĆI MEDALJONI U SVIJETLOM UMAKU S RAČIĆIMA (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

3 teleća medaljona
3 dag malih račića
1 dl slatkog vrhnja
0,03 l prošeka
začinsko bilje
2 dag margarin
oštro brašno
sol, mrkva
lišće jagode
krumpir
divlja riža
pjenušac
egzotično povrće

Upute za pripremanje:

Narezane medaljone posolimo i umočene u brašno kratko pržimo na masnoći s obje strane. Dodamo slatko vrhnje, račiće, prošek i začinsko bilje. Lagano prekipimo i poslužimo na ugrijanom tanjuru na kom smo napravili dekoraciju od mrkve u obliku ruže obojane sokom od cikle, sa strana obloženom listovima šumske jagode.
Prilog:
krumpiriće oblikujemo te pržimo u dubokoj masnoći, rižu iskuhamo u pjenušcu, iskuhamo povrće.
Salata:
svježi listovi šumskog radiča začinjeni po želji gosta.