Sastojci:
300 g celera u grančicama2 kom crvene svježe paprike
200 g dimljenih purećih prsa, Puris
200 g dimljenog purećeg batka, Puris
1 glavica luka
4 žlice
2dl jogurta
2 žlice senfa
4 žlice domaćeg meda
4 g soli
Upute za pripremanje:
Celer oguliti te odstraniti lišće koje smo prethodno oprali mlakom vodom.Stapke celera oprati i obrisati te odstraniti krupnije žilice.Narezati ih na komadiće veličine 1 cm.
Pureća prsa i batake narezati na rezance također debljine 1 cm, te kratko popržiti na masnoći prije posluživanja.
Umak:
luk očistiti i sitno nasjeckati te ga pomješati s majonezom , jogurtom, senfom, medom. Sve začiniti solju i paprom.
Ostaviti sve nekoliko minuta prije konzumiranja.
Izvor: Vlesajamaski kup kuhara 2005.