TRI PAŠTETICE ADMIRAL (Predjelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

1cijeli škamp
3-4 očišćena repa od škampa
0,05 kg komadića kuhane bijele ribe
0,05 kg kuhanih dagnji
2 cijele dagnje
0,05 kg kuhanih komadića mrkača
0,05 l ribljeg temeljca
0,05 l pelata
0,05 l umaka suprem
češnjak, peršin
0,05 l bijela vina
malo ulja (maslinova i sjemena)
0,05 l konjaka.

Upute za pripremanje:

Na zagrijanom ulju lagano popržiti škampe, ribu, dagnje i mrkače. Prvo staviti cijele dagnje i cijelog škampa jer njima treba više vremena da se prigotove. Polijti konjakom i zapaliti tako da se lagano nagne tavu i rubom "pokupi" plamen s plinskog plamenika. Kada konjak izgori dodaje se umak suprem, pelati, riblji temeljac i vino. Doda se sjeckani peršin i češnjak. Sve zajedno se nekoliko minuta kuha, a zatim servira na toplom tanjuru uz podgrijane paštetice od lisnatog tijesta.
Flambiranje je postupak u pripravljanju hrane kada se pali alkohol u hrani za vrijeme pripravljanja. Obično se koriste konjak ili neke rakije koje osim visokog postotka alkohola svojom aromom daju poseban okus jelu. Zbog svojeg atraktivnog načina pripreme flambira se obično pred gostima na, za to posebno prilagođenim kolicima, koja imaju plinsko kuhalo.