Sastojci:
800 g – 4 odreska svježe tune5 banane
4 rajčice
2 luka
1 češanj češnjaka
1 paprika
2 limuna
klinčići
peršin, majčina dušica i lovor
brašno
50 g maslaca
maslinovo ulje
Upute za pripremanje:
Tunu marinirajte 30 minuta u limunovom soku i prstohvatu soli. Povrće operite i očistite, već prema potrebi.Usitnjeni luk i češnjak popirjajte na rastopljenom maslacu, dodajte rajčicu narezanu na komadiće, listiće paprike, kolutiće banana, 2 klinčića, prstohvat majčine dušice, lovor, sol, papar i pustite da se kuha 20 minuta.
Tunu ocijedite, pobrašnite i zažutite s obje strane na 4-5 žlica ulja. Dodajte umak od povrća i banana, pokrijte i kuhajte 30 minuta na tihoj vatri.
Pospite narezanim peršinom i poslužite uz preostale banane koje ste usitnili mikserom i popirjali na umaku u kojem se pirjala tuna.