TUNINA DJEDA ARTURA (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

700 g tunjevine, 4 odreska
30 crnih maslina
3 zrele rajčice
crvena paprika
kapari
bosiljak
krušne mrvice
feferon
bijelo suho vino
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Izvadite koštice iz maslina i sitno ih narežite. Operite paprike i rajčice, odstranite sjemenje pa ih narežite.
Ugrijte 3 - 4 žlice ulja i pirjajte odreske tunine petnaestak minuta na srednje jakoj vatri, pažljivo okrenite i malo posolite. Skinite tuninu s vatre i pustite je na toplom.
U posudu stavite narezane masline, žlicu ocijeđenih i isjeckanih kapara, 3 žlice mrvica, vezicu bosiljka i malo soli.
Podlijte s pola čaše vina i kuhajte još 5 – 6 minuta.
Dodajte paprike i rajčice te kuhajte još 10 minuta. Vratite tuninu u posudu i kuhajte 5 – 6 minuta.
Poslužite odreske od tunine s crvenim umakom od maslina i ukrasite s komadićima rajčice i paprike.
Poslužite kao prilog zelenu salatu ili prženi krumpir. Pripremite li oba priloga, dobit ćete još jedno glavno jelo.