Sastojci:
150 g maslina1 kg orade
100 g maslaca
150 g pšeničnog brašna
8 jaja
6 dl ribljeg temeljca
50 g listića badema
1,5 l maslinovog ulja
1 limun
1 dl bijelog vina
ružmarin, papar, sol, češnjak
Upute za pripremanje:
Oradu očistite od kože i kostiju. Filete orade ostaviti u marinadi od maslinovog ulja, ružmarina i češnjaka 1 sat. Nakon toga polovicu mesa protisnite kroz stroj za mljevenje, a drugu polovicu narežite na kocke. Od polovice jaja, brašna, maslaca i ribljeg temeljca umiješati panadu sve dok se masa na počne odvajati od stjenki posude te pustiti da se ohladi. U ohlađenu panadu umiješati meso, preostala jaja, sjeckane masline te posoliti i popapriti. Oblikovati uštipke, uvaljati ih u listiće badema i pržiti u maslinovom ulju. Preostale masline popržiti na maslacu, dodati vino i kratko prokuhati. Dodati riblji velute, sve propasirati i poslužiti uz uštipke.Ovim je receptom kuharica Sunčica Kos na takmičenju Zlatna maslina '04. zastupalao restoran hotela Turist i osvojio Brončanu maslinu '04.