ZELENE PROLJETNE HELJDINE PALAČINKICE (Međujelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

50 g dimljene pastrve
2 kuhana prepeličja jaja

za palačinke:
100 g heljdinog brašna
2 dl mineralne i 1 dl mlijeka
malo soli
2 jaja
muškatni oraščić
blanširane koprive

za salaticu:
6 jagoda
2 rotkvice
cvjetovi tratinčice
5 kuhanih zelenih šparoga
malo svježeg kopra
mladog luka i češnjaka
bučino ulje i mirisni ocat

za dresing:
1 žlica kiselog vrhnja
2 žlice jogurta
sol
papar
svježi kopar
mladi luk
par listića čili papričice
maslinovo ulje i limunov sok

Upute za pripremanje:

Od navedenih sastojaka za palačinke napravimo smjesu i ispečemo palačinke. Sastojke za salatu narežemo i začinimo. Na pečene palačinke namažemo nadjev od mladih kopriva i sira te stavimo šnitu dimljene pastrve. Zarolamo i koso prerežemo.
Serviramo uz salaticu i kuhano prepeličje jaje te prelijemo dresingom od jogurta.