Sastojci:
za 10 osoba:1 kom suha bakalara
4 kg krumpira
0,5 kg kapule
5 režnja češnjaka
0,05 kg peršina
0,5 kg svježe rajčice
0,05 kg koncetrata rajčice
0,4 l maslinova ulja
sol, papar po potrebi
Upute za pripremanje:
Bakalar namočiti i skuhati. Očistiti krumpir, oguliti ga i narezati na ploške debljine oko 3 mm. Kapulu i rajčicu sitno nasjeckati i propirjati na maslinovom ulju uz dodatak češnjaka i peršina. U posudu slagati sloj krumpira, sloj bakalara i na to dio pirjane kapule, češnjaka i peršina i rajčice. Tako slagati slojeve i voditi računa da najgornji sloj bude krumpir. Zaliti hladnom vodom i pristaviti kuhati na laganu vatru 5-6 sati uz povremeno protresanje posude (nikako ne miješati). Posoliti i popapriti po potrebi. Poslužiti vruće.