Restoran MARINA, Punat

  • Vlasnik: Marina Punat d.o.o
  • Voditelj: Kristina Mrakovčić
  • Glavni kuhar: Tihomir Mihelčić
Radno vrijeme:
  • pon - ned 12:00 - 23:00

Restoran Marina nalazi se u malom primorskom gradiću Punat, na otoku Krku koji dočekuje posjetitelje svojom netaknutom prirodom, vinogradima i maslinicima, a u zaštićenoj uvali, kao pravi dragulj, nalazi se otočić Košljun s franjevačkim samostanom. Za svakoga tko traži i želi doživjeti ljepotu našeg primorja, sklad povijesti, sunca, mora i klime - Punat je pravo odredište. Na samom ulazu u mjesto unutar najstarije i jedne od najvećih i najbolje opremljenih marina na Jadranu nalazi se restoran Marina.

Današnja ponuda i kvaliteta ovog restorana nastali su kao rezultat dugogodišnjih nastojanja da se gostima pruži pravi doživljaj i dočara bogatstvo primorja kroz originalnu domaću kuhinju i manifestaciju Dani maslina. Potpunijem doživljaju pridonosi i ugodni ambijent restorana čiji interijer je uredio u nježnim pastelnim tonovima inžinjer Rađenović, a na zidovima se nalazi vrijedna zbirka slika (unikati na keramici) priznate domaće autorice - jedine hrvatske naivne slikarice podmorja - Marije Brusić - Kovačice. U toplim ljetnim danima gost će sigurno uživati sjedeći na tera­si restorana, slu­ša­jući šum mora i gledajući lijepe jahte preko kojih se pogled pruža na cijelu Puntarsku dragu i otočić Košljun.

Svojom vanjskom arhitekturom restoran se stapa sa mediteranskim podnebljem i pruža ugodnu sliku koja ostaje u trajnom sjećanju. Ovdje svaki gost može osjetiti gostoprimstvo, a restoran ostaje otvoren i nakon završetka ljetne sezone.

U vodećih 100 restorana ušao je 13 puta i to 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2018, 2019 godine.